Składniki
chleb
4 jajka
łosoś wędzony
koperek
ser mozzarella
liście świeżego szpinaku
sól
pieprz
Dodatkowo:
rukola
pomidorki koktajlowe
oliwa
awokado
Przepis
Chleb kroimy na średniej grubości kromki. Z pojedynczych kromek wycinamy środek za pomocą noża.
W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka, następnie dodajemy kawałki wędzonego łososia, sól, pieprz oraz świeżo pokrojony koperek. Całość dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię wykładamy kromki chleba, w środek których wylewamy naszą masę jajeczną. Na tak przygotowane tosty wykładamy świeże liście szpinaku, ser mozzarella, całość zaś przykrywamy wcześniej wyciętym środkiem chleba. Tosty podmażamy z każdej ze strony do momentu ich zarumienienia się oraz całkowitego ścięcia się masy jajecznej.
Tak przygotowane tosty wykładamy na talerz z dodatkiem świeżej rukoli oraz pomidorkami koktajlowymi. Dla jeszcze bardziej wyrafinowanego smaku do naszych tostów możemy dodać świeżo pokrojone awokado.
I gotowe.
Smacznego