Tosty z łososiem prosto z patelni

Ewelina
Przekąski
19.09.2017 16:24
Tosty z łososiem prosto z patelni

Składniki

chleb

4 jajka

łosoś wędzony

koperek

ser mozzarella

liście świeżego szpinaku

sól

pieprz

Dodatkowo:

rukola

pomidorki koktajlowe

oliwa

awokado

Przepis

Chleb kroimy na średniej grubości kromki. Z pojedynczych kromek wycinamy środek za pomocą noża.

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #1

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #2

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #3

W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka, następnie dodajemy kawałki wędzonego łososia, sól, pieprz oraz świeżo pokrojony koperek. Całość dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #4

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #5

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #6

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #7

Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię wykładamy kromki chleba, w środek których wylewamy naszą masę jajeczną. Na tak przygotowane tosty wykładamy świeże liście szpinaku, ser mozzarella, całość zaś przykrywamy wcześniej wyciętym środkiem chleba. Tosty podmażamy z każdej ze strony do momentu ich zarumienienia się oraz całkowitego ścięcia się masy jajecznej.

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #8

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #9

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #10

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #11

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #12

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #13

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #14

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #15

Tak przygotowane tosty wykładamy na talerz z dodatkiem świeżej rukoli oraz pomidorkami koktajlowymi. Dla jeszcze bardziej wyrafinowanego smaku do naszych tostów możemy dodać świeżo pokrojone awokado.

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #16

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #17

Zdjęcie Tosty z łososiem prosto z patelni #18

I gotowe.

Smacznego