szklanka mąki pszennej (200 g) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego łyżeczka proszku do pieczenia około 300 g owoców Przygotowanie Mąkę pszenną przesiewamy do miski, dodajemy proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Błyskawiczne ciasto z owocami nie wymaga wiele nakładu pracy, ponadto przygotowujemy je ze składników, które zazwyczaj zawsze mamy w domu. Składniki: 200 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru (160 g) Blachę (moja ma wym. 24×27 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Można je przygotować równie dobrze z brzoskwiniami, truskawkami, jagodami, jabłkami czy śliwkami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2017/09/blyskawiczne-ciasto-owocami/