Postępuj krok po kroku, a steki z kalafiora z jajkiem sadzonym w tureckim stylu będą strzałem w 10! :) Składniki na steki z kalafiora z jajkiem sadzonym w tureckim stylu 3 jajka 6 łyżek oleju 1 łyżeczka przyprawy shoarma 1 pęczek szczypiorku sól świeżo mielony czarny pieprz Takie dania kalafiorowe świetnie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują :) Poznaj oryginalny i niebanalny przepis na steki z kalafiora z jajkiem sadzonym. Steki z kalafiora z jajkiem sadzonym w tureckim stylu Skąd kalafior przywędrował do polskiej kuchni? Przygotowanie dania steki z kalafiora z jajkiem sadzonym w tureckim ... stylu - Piekarnik nagrzej do 180 stopni. No może miseczkę świeżej, chrupiącej surówki :) Steki z kalafiora z jajkiem sadzonym będą smakować. - Steki z kalafiora podawaj na gorąco z jajkami sadzonymi i szczypiorkiem. Słoiki z pyszną czerwoną i chrupiącą papryką konserwową ustaw w spiżarni i jedz, kiedy tylko najdzie Cię na nią ochota :) Kiedyś traktowane był tylko jako roślina ozdobna, ale dzięki Włochom zaczęliśmy je jeść na potęgę :) Pomidory lubimy w plasterkach na kanapkach. Ciekawego smaku i aromatu dodaje tym stekom z kalafiora przyprawa w tureckim stylu. Steki z kalafiora sprawdzą się jako ciepła kolacja lub danie na imprezę. Równie pyszne będą steki z... kalafiora :) - Każdy plaster kalafiora posmaruj marynatą i ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Papryka konserwowa to propozycja w sam raz na sezon na przetwory. Naleśniki z dżemem są fajnym posiłkiem na słodko, który będzie smakował najmłodszym. Dziś kalafior jest jednym z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju. Z kalafiora można zrobić prawdziwe kulinarne dzieła sztuki. Świeżości i charakteru stekom z kalafiora nadaje posiekany szczypiorek. W tym wydaniu steki kalafiora uzupełniają jajka sadzone. Zdjęcia i pomysł Kamila Dąbrowska Domowy dżem z żurawin i granatu Dobry dżem nie jest zły. A w tym przepisie są przygotowane w tureckim smaku. Na smaku i właściwościach kalafiora poznali się już starożytni Grecy i Rzymianie. - Kalafiora pokrój na plastry o grubości ok. 2 cm.