Tosty z patelni

Ewelina
Śniadania
09.11.2014 12:19
Tosty z patelni

Przepis

Tosty z patelni

Takie tosty można przygotować gdy nie mamy sprzętu do opiekania lub gdy po prostu mamy ochotę na trochę inne tosty. Tosty przygotowane na patelni są mięciutkie i pulchne bo chlebek nasiąka jajkiem. Smażenie zajmuje chwilkę więc śniadanko z patelni mamy jeszcze szybciej niż z opiekacza.

składniki:

8 kromek chleba tostowego

4 plastry wędliny

4 plastry żółtego sera

masło lub margaryna do posmarowania kromek

2-3 jajka

olej do smażenia

Cztery kromki chleba tostowego posmarować masłem. Na każdej posmarowanej kromce ułożyć po plasterku wędliny i sera. Przykryć pozostałymi czterema kromkami i przekroić na trójkąty. Jajka roztrzepać widelcem. W jajku panierować trójkątne kanapki a następnie smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Pyszne i gorące tosty podałam z pomidorkami koktajlowymi.