Przepis
Tosty z patelni
Takie tosty można przygotować gdy nie mamy sprzętu do opiekania lub gdy po prostu mamy ochotę na trochę inne tosty. Tosty przygotowane na patelni są mięciutkie i pulchne bo chlebek nasiąka jajkiem. Smażenie zajmuje chwilkę więc śniadanko z patelni mamy jeszcze szybciej niż z opiekacza.
składniki:
8 kromek chleba tostowego
4 plastry wędliny
4 plastry żółtego sera
masło lub margaryna do posmarowania kromek
2-3 jajka
olej do smażenia
Cztery kromki chleba tostowego posmarować masłem. Na każdej posmarowanej kromce ułożyć po plasterku wędliny i sera. Przykryć pozostałymi czterema kromkami i przekroić na trójkąty. Jajka roztrzepać widelcem. W jajku panierować trójkątne kanapki a następnie smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Pyszne i gorące tosty podałam z pomidorkami koktajlowymi.