Cynamonowe pięknotki <3 Składniki na około 30 sztuk: 5 szklanek mąki 4 jajka 2 szklanki maślanki pieczone jabłko 1 szklanka oleju 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego (lub cukru pudru z prawdziwą wanilią) 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka cynamonu Składniki na kruszonkę: 2 łyżki masła 1/2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru cynamonowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 łyżeczki cynamonu Wstyd, cynamon tematem bloga a tu dopiero cynamonowy przepis ! Bo te nie są na maśle ,ale z drugiej strony są wilgotne , dość ciężkie i nie potrzebują żadnego kremu. Muffinki powstały poprzez zmodyfikowanie przepisu na maślankowe ciasto, które Mama od dawna ma w swoim zeszycie z przepisami. Białka ubijamy, pod koniec dodając na zmianę część cukru, cukier wanilinowy i żółtka. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Składniki na kruszonkę umieszczamy w misce i wyrabiamy kruszonkę. Pieczemy w 170 stopniach przez około 20 minut (polecam sprawdzać patyczkiem, każdy piekarnik jest inny).Wystudzone obsypujemy cukrem pudrem. Do powstałej masy wlewamy powoli na zmianę olej i maślankę ciągle mieszając.