Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 łyżki nasion chia (20 g) 2 szklanki mleka kokosowego (500 g) 2 szklanki płatków owsianych (220 g) 1 czubata łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki migdałów lub orzechów włoskich (30 g) 2 garści szklanki płatków kokosowych (50 g) sok z 1/2 cytryny 2 łyżki miodu/syropu (50 g) 2 sztuki mango garść mrożonych owoców leśnych opcjonalnie starte jabłko Przygotowanie Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza Wymieszaj 2 łyżki nasion chia z mlekiem i odstaw na kilka minut. Dodaj pokrojone w kostkę mango, mrożone owoce, miód i sok z cytryny, zalej mlekiem z chia i wymieszaj. W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, cynamon, proszek do pieczenia, pokruszone migdały lub orzechy włoskie i płatki kokosowe. Wg mnie obie są przepyszne i warte wypróbowania 😉 Pieczona owsianka kokosowa (bez jajek i mleka) 2017-09-11 17:11:33