Składniki: ciasto kakaowe 400 g mąki tortowej 200 g zimnego masła 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 2 łyżki kakao 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg dobrej jakości sera wiaderkowego (użyłam Piątnicy) 6 jaj 1,5 szklanki cukru 70 g masła 2 serki homogenizowane waniliowe 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy Sernik królewski w wersji z owocami lata. Kruche, kakaowe ciasto, delikatna, waniliowa masa serowa, soczyste brzoskwinie i najlepsze o tej porze roku maliny – idealne ciasto na koniec lata. Ciasto podzielić na dwie części i umieścić na 1 godzinę w zamrażarce. Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do masy serowej wsypać proszek budyniowy, a na końcu wlać roztopione masło. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. ponadto: 6 dojrzałych brzoskwiń lub moreli 200 g malin Masło umieścić w rondelku. Jajka umieścić w misie miksera. Na tarce jarzynowej zetrzeć pierwszą część ciasta.