Nasączenie: szklanka przegotowanej woda 1 szklanki sok z malin 1/4 z 1/2 cytryny sok z cytryny łyżka cukier 1 kieliszka opcjonalnie wódka 1/2 Galaretka z bananami: więszych banany 6 u mnie pomarańczowe galaretka owocowa 2 woda 800 ml Krem mascarpone: śmietana 30% 500 ml mascaropne 500 g łyżki cukier puder 2-3 Składniki: Czekoladowy biszkopt: jajka 5 szklanka cukier 1 łyżki olej 2 łyżki woda 4 łyżeczka proszek do pieczenia 1 szklanka mąka pszenna 1 szklanki mąka ziemniaczana 1/2 łyżki kakao 3 Jedynym jego minusem, ze względu na konieczność dosyć długiego oczekiwania na zupełne stężenie galaretki, jest fakt, że jego przygotowanie potrafi być dosyć czasochłonne. Jeśli macie ochotę, do kremu z mascarpone możecie dorzucić również nieco startej czekolady mlecznej lub gorzkiej – sprawdzi się tutaj świetnie! :) Czekoladowy spód, banany, galaretka i warstwa pysznego kremu z bitej śmietany i mascarpone – mniam! Dla przykładu, ja wykorzystałem u siebie galaretkę pomarańczową, jednak z powodzeniem możecie zastąpić ją również każdą inną, np. cytrynową czy brzoskwiniową. Czekoladowy spód, banany, galaretka i warstwa pysznego kremu z bitej śmietany i mascarpone - mniam! Aby temu zapobiec, galaretkę możecie przygotować na 2-3 godziny przed przyrządzaniem ciasta. W cieście tym możecie uwolnić również swoją wyobraźnie, modyfikując je zgodnie z własną wizją. W tym przepisie przyda Ci się: Ciasto Jamajka z galaretką i bananami Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem. Dodatkowo: startej czekolada gorzka 50 g kilka łyżek sok z cytryny Instructions Żółtka oddzielamy od białek. Poznajcie mój przepis na pyszne, wielowarstwowe ciasto, które zachwyci każdego łasucha! Poznajcie mój przepis na pyszne, wielowarstwowe ciasto, które zachwyci każdego łasucha! Całość przykrywamy drugim (nasączonym) blatem ciasta, na wierzchu rozsmarowujemy pozostałą część kremu i posypujemy startą czekoladą.