Składniki: 1 brokuł 1 duża lub 2 mniejsze papryki 1 por ( jasna część ) 4 średnie ziemniaki 15 dkg sera żółtego na sos 1,5 łyżki masła 1,5 łyżki mąki 1,5 szklanki mleka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki biały pieprz ulubione zioła sól Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na wrzątek, obgotować 3 minuty. 2 lub 3 kawałki ulubionych filetów rozmrozić, posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron. Najczęściej przyrządzam ją z samych warzyw, ale wypróbowałam także wersję z rybą – smakuje wybornie. Postawić z powrotem na gazie, doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Paprykę pokroić w dużą kostkę, a pora w krążki. Masło rozpuścić, dodać mąkę i przesmażyć razem ok. 1 minuty. Pokroić na kawałki i umieścić między warzywami.