Poza sezonem polecam użyć pomidorów krojonych. składniki: 2 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima 1,5 l dowolnego bulionu lub rosołu 1 duża cebula 2 marchewki 1 nieduży pęczek natki pietruszki 50 ml śmietanki 30 % sól,pieprz cukier do smaku Można podać ją z makaronem lub ryżem ale także zajadać samą, można też dodać mniej bulionu i wyjdzie nam zupa krem. Na polu pełno przepysznych pomidorów więc żal nie korzystać z tych dobroci. Na blogu jest już kilka przepisów na pomidorową ale polecam kolejną. Zupa jest pyszna i gęsta bo oprócz pomidorów zmiksowałam marchewkę i cebulę. Obrane pomidory pokroić na mniejsze kawałki, zgrubienia po ogonku wyciąć i wyrzucić.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/09/gesta-zupa-pomidorowa-ze-swiezych.html