Składniki: 500 g mięsa mielonego ( u mnie: z indyka) 2 cebule 1 papryka czerwona 1 papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4-5 pomidorów 2-3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka pasty paprykowej 1 łyżka ketchupu papryka słodka mielona papryka ostra mielona sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Do kubka wlewamy śmietanę, hartujemy ją odrobiną gorącej wody (ok. 2-3 łyżki) i dokładnie rozprowadzamy w niej mąkę pszenną, aby nie było grudek. lekko ostra dzięki papryczce chili oraz słodka dzięki kukurydzy i naprawdę syta - podana z pieczywem może pełnić funkcję dwóch dań na raz. Już dokładnie nie pamiętam jaka ona była, więc postanowiłam zrobić swoją - tak jak robię sos meksykański tylko dodać więcej wody, no i z moim ulubionym mięsem drobiowym. Przyprawiamy pastą paprykową, ketchupem (łagodnym lub pikantnym - w zależności jaką ostrość lubimy) oraz papryką słodką mieloną, szczyptą papryki ostrej, solą i pieprzem. Następnie zalewamy wszystko gorącą wodą w ilości około 1-1,5 litra. Gdzieś, kiedyś w internecie przeleciała mi przed oczami zupa z mięsem mielonym. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, papryczkę chili oraz paprykę. Aby była gęstsza postanowiłam zabielić ją odrobiną śmietany z mąką.