Pascha waniliowa z żurawiną

Monika
Wielkanoc
24.03.2016 21:12
Pascha waniliowa z żurawiną

składniki: 500 g białego sera trzykrotnie zmielonego 3 żółtka 100 g miękkiego masła 4-5 łyżek domowego cukru waniliowego 4 łyżki posiekanej suszonej żurawiny Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę. Na wierzchu położyć talerzyk lub deskę i obciążyć np. 1 kg cukru lub jakimś naczyniem z wodą aby dociskał nam paschę. Na drugi dzień wyjąć paschę z naczynia na talerz i odwinąć delikatnie gazę. Może to być okrągła miseczka od zupy, duża filiżanka lub jakieś okrągłe sitko lub durszlak. Przygotować naczynie na paschę, od naczynia będzie zależał kształt naszej paschy. Ja użyłam miseczki do zupy o pojemności 500 ml i akurat cała masa się zmieściła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/03/pascha-waniliowa-z-zurawina.html