W taki dzień jak dziś możemy też zjeść kisiel na ciepło, żeby się odrobinę rozgrzać ! Serdecznie zapraszam, niech chociaż na naszych stołach będzie letnio i kolorowo 😍. Domowy kisiel z czerwoną porzeczką Składniki: 400 g czerwonej porzeczki 2,5 szklanki wody 4 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki naturalnego gęstego jogurtu Porzeczki obrywamy z łodyżek. Owoce ponownie doprowadzamy do wrzenia, wlewamy do nich wodę z mąką i gotujemy przez chwilę na małym ogniu, cały czas mieszając, aż kisiel zgęstnieje. Póki co zapraszam na pyszny domowy kisiel z czerwoną porzeczką. Ilość cukru też zależy od tego jak słodkie będą owoce i czy lubicie słodsze desery cz też nie. Oczywiście, jeśli nie lubicie kawałków owoców w deserze, porzeczki po zagotowaniu, a przed dodaniem mąki możecie zblendować. W szklance rozrabiamy pozostałe 0,5 szklanki zimnej wody z mąką.