Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Monika
Zapiekanki
06.09.2017 0:43
Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą

składniki: 2 średnie bakłażany po ok 500 g 3 średnie pomidory 3 kulki mozzarelli olej rzepakowy zioła włoskie olej sezamowy kawałek fety do posypania sól Bakłażany dokładnie umyć i wysuszyć. Pokroić wzdłuż w plastry o grubości ok 1 cm nie rozcinając do końca, przy ogonku plastry mają się trzymać w całości. Następnie plastry delikatnie posolić i odłożyć bakłażany na ok 30 minut aby puściły sok. Wstawić do piekarnika nagrzanego na ok 220 C i zapiekać ok 10-15 minut aż bakłażan zmięknie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/09/bakazany-zapiekane-z-pomidorami-i.html