Karkówka duszona w sosie grzybowym

Monika
Obiad
27.11.2016 21:25
Karkówka duszona w sosie grzybowym

składniki: 700 g karkówki 2,5 szklanki gorącej wody 1 cebula 4-5 suszonych grzybków (ja dałam 4 duże kapelusze podgrzybka) 3 listki laurowe 2-3 łyżki mąki pszennej Karkówkę pokroić w grubsze plastry. Grzybków nie trzeba dużo wystarczy te kilka bo jak damy za dużo to sos będzie za gorzki. Następnie plastry mięsa obsmażyć z obu stron, jeśli chcemy uzyskać ciemny sos to trzeba mięso mocno przysmażyć. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kluseczki ziemniaczano-marchewkowe oraz buraczki z papryką i cebulą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/11/karkowka-duszona-w-sosie-grzybowym.html