Możecie stworzyć też własne smaki - czekamy na Wasze propozycje :-) Składniki: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 1 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia - 300 ml śmietany kremówki - 3 łyżki cukru pudru - gałązka rabarbaru +2 łyżeczki miodu - kilka malin + 2 łyżki soku malinowego - 2 łyżki mieszanki różnych orzechów + 2 łyżki masła orzechowego - 1 marakuja + 1 łyżka wiórków kokosowych - kilka borówek + 2 łyżki soku jagodowego/porzeczkowego - 1 kiwi + 1 łyżka herbaty matcha Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Na ostudzone kawałki ciasta wykładamy kremy, a następnie na ich wierzch układamy dodatki: krem biały + rabarbar, krem biały + maliny, krem malinowy + maliny, krem jagodowy + borówki, krem orzechowy + orzechy, krem kokosowy + marakuja, krem matcha + kiwi. Ciasto wylewamy na blaszkę (u silikonowa forma z wydzielonymi trójkątami, zamiast niej można użyć foremki na muffiny, lub ciasto wylać do dwóch małych tortownic (do jednej ciasto jasne, do drugiej to z kakao) po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić na trójkąty. 1/4 odkładamy, pozostałą część kremu dzielimy na 5 części, do których kolejno dodajemy: sok malinowy , sok jagodowy, masło orzechowe, wiórki kokosowe, herbatę matcha. Dzielimy ciasto na dwie części, do jednej dodajemy kakao, mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i ubijamy aż cukier się rozpuści.