Składniki: 200 g pieczarek 150 g świeżego szpinaku 1 mała czerwona cebula 3 łyżki fety 250 g mascarpone 250 g makaronu penne + 1 łyżeczka soli 1/2 pęczka szczypiorku kilka liści świeżej bazylii szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka suszonej, słodkiej papryki 1/3 łyżeczki suszonego estragonu olej do smażenia Smażyć przez kilka minut, co jakiś czas mieszając, aż pieczarki wyraźnie zmniejszą swoją objętość. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Tym razem prezentuję wersję z pieczarkami, szpinakiem, czerwoną cebulą i szczypiorkiem. Smażyć do czasu, aż liście szpinaku się skurczą. Na patelnię dorzucić fetę i mascarpone.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/penne-z-mascarpone-pieczarkami-i-szpinakiem/