Składniki na ciasto naleśnikowe (tak na oko): 1 cukinia średnia lub 2 mniejsze 1 jajko 1/2 szklanki wody (może być gazowana) około 1 szklanka mąki (musimy dodać tyle, żeby ciasto było ciut gęstsze niż to naleśnikowe) sól pieprz suszona bazylia olej do smażenia 1. Cukinie umyłam, oprószyłam solą, odstawiłam na chwilę. Do misy miksera wbiłam jajko, dodałam wodę, zmiksowałam, dodałam mąkę, mleko, zmiksowałam (tutaj musimy tak dodać mleko i mąkę, żeby ciasto miało konsystencję ciut gęstszą niż to naleśnikowe ), na końcu dodałam suszoną bazylię, sól i pieprz. Tak nas naszło zrobić ją w cieście naleśnikowym, wyszła pyszna, to na pewno wiecie, bo na pewno robiliście :-). Niedawno był koniec roku, zaczynały się wakacje, a tu za tydzień nowy rok szkolny, za chwilę zleci, święta i człowiek o rok starszy ;-). Następnie nabierałam razem z ciastem i przekładałam na patelnię z rozgrzanym olejem. Taka kolej rzeczy, ale wcześniej ten czas wolnej płynął, a teraz leci strasznie :-) Cukinie smażymy z obu stron na średnim ogniu. Tak przygotowane cukinie podajemy z ulubionym sosem :-)