Kwiaty cukinii możemy jeść na surowo - przyznam szczerze , że ja jeszcze ich w takiej postaci ich nie jadłam -, możemy je smażyć same albo w cieście naleśnikowym, faszerować przeróżnymi farszami, zapiekać w piekarniku lub robić omlety albo wytrawne tarty. Od lat właśnie tam zaopatruję się w świeże kwiaty cukinii i nie tylko w kwiaty cukinii, ale także w szparagi i inne świeże warzywa i zioła. Cukinię znamy i lubimy wszyscy i nie muszę jej wcale przedstawiać, ale kwiaty tego warzywa dopiero od niedawna pojawiają się na naszych talerzach. Dziś zapraszam moich czytelników na smażone kwiaty cukinii w cieście piwnym. Póki w warzywnikach i przydomowych ogródkach kwitną kwiaty cukinii wykorzystuję ten czas na maksa ! Są chrupiące i znikają z talerza w ułamku sekundy, tak wiec od razu zróbcie sobie podwójną porcję 😀.