Pieczeń Z Mięsa Mielonego Z Sosem Koperkowym

Milena

Obiad

28.08.2017 11:39

Pieczeń Z Mięsa Mielonego Z Sosem Koperkowym

Składniki na pieczeń z mięsa mielonego: 0,5 kg mielonej wieprzowiny jajko duża cebula 250 g boczku pól szklanki mleka bułka pszenna 100 g kaszy manny łyżka masła sól, pieprz, tymianek, pietruszka Przepis na pyszną pieczeń z mięsa mielonego ze skwarkami z boczku i smażoną cebulką, polaną sosem koperkowym to pomysł na wyśmienity obiad. Sos koperkowy: ok 3 łyżki masła 2/3 szklanki bulionu ok 2 łyżki mąki pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie Masło rozpuszczamy w rondelku, następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Przygotowanie Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rumiano. Jeśli jest blaszana, najpierw wykładamy ją papierem do pieczenia, moja jest sylikonowa, więc nie było takiej potrzeby. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około godzinę, aż wierzch pasztetu lekko zbrązowieje. Wierzch pasztetu wyrównujemy i układamy na nim wiórki masła.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/08/pieczen-miesa-mielonego-sosem-koperkowym/