JAK UGOTOWAĆ KUKURYDZĘ Przygotowanie: 15 minut Składniki: – kolby kukurydzy – 2 łyżeczki cukru – wiórki masła – sól, ew posiekane chilli Przygotowanie: W garnku do którego zmieszczą się kolby kukurydzy zagotujcie wodę. Gotujcie 10-15 minut – 10 minut gdy gotujecie 1-2 sztuki, 14-15 minut kiedy warzyw jest więcej. Ugotowaną kukurydzę zjadam samą z masłem i solą, ale często odkrawam ziarenka i przygotowuję z nich zupę, lub traktują jako dodatek do innego dania. Ugotowaną kukurydzę przełóżcie na talerz, posypcie wiórkami zimnego masła, solą i ew chilli (jeśli lubicie ją w ostrzejszej wersji.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://nietylkopasta.pl/jak-ugotowac-kukurydze/