Polecam Wam garść przepisów idealnie pasujących do schabowego: – ziemniaki zapiekane ze śmietaną – puree ziemniaczane – cordon bleu z kurczaka – przepis na gnoccchi – dyniowe gnocchi – sałatka grecka – zobacz także inną wersję kotleta schabowy inaczej – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane – kotlet serowy – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta KOTLET SCHABOWY PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 2-4 plastry schabu bez kości – 1-2 jajka – 4-5 łyżek mąki pszennej – 4-5 łyżek bułki tartej – sól, pieprz – do smażenia: olej rzepakowy, klarowane masło – do przygotowania: folia spożywcza, tłuczek do mięsa. Mięso obtocz w kolejnych składnikach: najpierw w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Deska Gąska Agata – średniaProdukt w promocji - e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł Deska Gąska Agata – średniaProdukt w promocji - e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł Deska Gąska Aniela – średniaProdukt w promocji - WYPRZEDAŻ! Deska Gąska Adelajda – średniaProdukt w promocji - WYPRZEDAŻ! Deska Gąska Ala – małaProdukt w promocji - WYPRZEDAŻ! Deska Gąska Aniela – średniaProdukt w promocji - WYPRZEDAŻ! Deska Gąska Adelajda – średniaProdukt w promocji - WYPRZEDAŻ! Deska Gąska Ala – małaProdukt w promocji - WYPRZEDAŻ! Jeśli Twoje plastry schabu posiadają obrzeże z tłuszczu odkrój je, tak aby w plastrach pozostało jedynie mięso. Schabowego w moim domu jada się zwykle z ziemniakami i surówką, a Wy jak lubicie?