Zapraszam także do innych przepisów na inne przetwory z roślin strączkowych – falafel – hummus – hummus z soczewicą – pasta z soczewicy – hummus z suszonymi pomidorami – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 250 g ugotowanej ciecierzycy (możecie użyć ciecierzycy z puszki) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Ciecierzycę ugotowaną przełóżcie o miseczki, dodajcie oliwę a następnie przyprawy. Ja moją ciecierzycę wykorzystałam do zrobienia pysznej meksykańskiej sałatki, którą pokazałam Wam już na Instagramie, a przepis na nią pojawi się już jutro. Ważne – te pieczone kuleczki ciecierzycy najlepiej smakują na ciepło od razu po przygotowaniu. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia, a na niego wyłóżcie ciecierzycę, tak aby nie leżała jedna na drugiej.