Frytki z batatów w wersji FIT

Przekąski
25.08.2017 15:56
Frytki z batatów w wersji FIT

Zachęcam Was do odwiedzenia podobnych przepisów gdzie królują pieczone warzywa: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – kurczak z batatami – pieczone faszerowane bataty – carpaccio z buraka – falafel – sałatka z żółtym burakiem – pikantne frytki z batatów – sałatka z kolorowych buraczków – chipsy z batatów – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie – sałatka z batatem i jakiem na miękko – frytki z cukinii FRYTKI Z BATATÓW Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 1-2 bataty – oliwa z oliwek – przyprawy: sól oraz suszony tymianek Przygotowanie: Ostatnio na blogu pokazywałam Wam przepis na frytki z warzyw i wielokrotnie padło pytanie dlaczego nie ma wśród nich batatów. Aby były bardziej chrupiące możecie usmażyć je w tłuszczu lub obtoczyć w mące kukurydzianej, ale ja jestem zwolennikiem prostoty i nie przeszkadza mi to że moje frytki są miękkie. Bataty wyłóżcie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawcie frytki do piekarnika na 20-25 minut (temperatura 190-200 st C). Jeśli zrobicie je w piekarniku będą na pewno lżejsze niż te smażone w tłuszczu. Dolejcie do frytek nieco oliwy – ilość zależy od ilości pokrojonych warzyw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/frytki-z-batatow/