Składniki: 1 kg mięsa gulaszowego z indyka 8 pieczarek 1 cukinia pół papryki żółtej pół papryki czerwonej 0,5 litra przecieru pomidorowego 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki rozmarynu mąka pszenna do obtoczenia mięsa 2 łyżeczki pieprzu cayenne olej roślinny do smażenia olej roślinny do smażenia Mięso myjemy, jeżeli jest potrzeba to kroimy na średnie kawałki. Oprószamy pieprzem cayenne, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Cebulę obieramy, kroimy na pół piórka i wrzucamy na patelnię po indyku. Całość gotujemy na małym ogniu tak aby wszystkie składniki były miękkie. Na patelni podsmażamy pokrojone w plastry pieczarki i dodajemy do gulaszu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/03/gulasz-z-indyka-z-kasza-owsiana.html