- 2 młode cukinie - 2 całe jajka - 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej - Pół filiżanki oscypka startego na tarce - Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku i estragonu - Porcje masy wykładać na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć na złoto z obu stron. Kotleciki z cukinii świetnie smakują na ciepło oraz na zimno. Pół łyżeczki startej skórki cytrynowej - 2 ząbki czosnku (zmiażdżyć lub drobno posiekać) - Pół łyżeczki soli - Pieprz do smaku. Wszystko wymieszać i pozostawić na ok. 30 min., aby cukinie puściły sok.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://korniszonki.blogspot.com/2017/08/kotleciki-z-cukinii-z-oscypkiem-i.html