Czekoladowe babeczki nadziewane krówką

Magdalena
Ciasta
23.08.2017 22:04
Czekoladowe babeczki nadziewane krówką

Składniki: (na 12 sztuk) - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki ciemnego kakao (do wypieków) - 1 szklanka mleka (u mnie 2%) - 1/3 szklanki oleju - 1 jajko L - mała szczypta soli - 12 łyżeczek masy krówkowej (kajmakowej) - kolorowe papilotki – polecam od PapilArt - cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Do większej miski wsypujemy mąkę pszenną, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook. Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy szczyptę soli, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Blaszkę z babeczkami przekładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem). Takie małe, szybkie słodkości są idealne na długi weekend i osłodę trudnych chwil (zepsute auto podczas wycieczki). Dziś wspólnie przygotowałyśmy 12 babeczek z masą krówkową (kajmakową) w tęczowych papilotkach. Następnie nakładamy czubatą łyżeczkę masy krókowej, całość przykrywamy ciastem kakaowym (około 3/4 łyżki). Babeczki wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Uroku dodały im przepiękne, tęczowe papilotki od PapilArt – polecam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/babeczki-nadziewane-krowka-w-teczowych-papilotkach/