Składniki na 2 słoiki domowego paprykarza szczecińskiego: 1 makrela wędzona (ok. 230 g) 100 g ryżu długoziarnistego (1 torebka) 1 cebula 2 marchewki 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 30% (200 g) 150 ml wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka suszonego czosnku 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru sól mielony biały pieprz Jak przygotować domowy paprykarz: Ewentualnie możecie doprawić tak jak lubicie 🙂 Mój domowy paprykarz składa się z wędzonej makreli, białego ryżu, tartej marchewki, doprawiony jest czosnkiem, wędzoną i ostrą papryką. Paprykarz doprawiam tak, jak lubię, domowy paprykarz nie ma żadnych szkodliwych składników i ulepszaczy smaku. Domowy paprykarz podaję do kanapek, ale można też ułożyć go na liściach sałaty rzymskiej lub nadziać pomidory. Domowy paprykarz szczeciński jest bardzo smaczny, zdrowy i ma piękny soczysty kolor. Sprawdźcie ten prosty przepis na paprykarz szczeciński w domowym wydaniu 🙂 Szybki, prosty sposób na nasz domowy paprykarz . Postępujcie zgodnie z przepisem, a na pewno się uda i będzie Wam smakował. Podajemy jako smarowidło na śniadanie lub kolację z ulubionym pieczywem, posypujemy siekanym szczypiorkiem. Mój paprykarz jest dużo smaczniejszy od wersji bez certyfikatu. Obecnie jest to produkt regionalny i chroniony, dlatego często jest podrabiany przez różne firmy. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Domowy paprykarz szczeciński.