Jak zrobić mini bezy?

Jolanta
Desery
16.06.2015 17:32
Jak zrobić mini bezy?

Składniki na bezy (60 sztuk): 3 białka szczypta soli 150 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli mikserem na najwyższych obrotach. Te mini bezy bardzo polecam, gdyż są świetnym dodatkiem do deserów, wystarczy je pokruszyć palcami i dodać np. do bitej śmietany jak tutaj. Suszymy około 60 – 70 minut w piekarniku nagrzanym do 120ºC, my lubimy niezbyt wysuszone bezy, ale jak ktoś lubi inne może wydłużyć czas suszenia. Masę bezową przekładamy do rękawa silikonowego z karbowaną końcówką i wyciskamy na blachę bezy zostawiając między nimi niewielkie odstępy gdyż jeszcze urosną. Wiem, że są osoby, które do tego produktu podchodzą jak do jeża twierdząc, że bezy im nie wychodzą. Nie polecam natomiast zwiększania temperatury, gdyż bezy mogą ściemnieć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/mini-bezy/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta