Kwiaty Cukinii Nadziewane Serem Ricotta i Pistacjami

Joanna
Przekąski
14.08.2017 5:44
Kwiaty Cukinii Nadziewane Serem Ricotta i Pistacjami

Ta nadziewana przekąska jest lekka, lecz również i pożywna – ze względu na ser zwiera spore ilości wapnia, witaminę B12 i białko; 100 gram odtłuszczonego serka ricotta dostarcza około 138 kalorii i 11 gram białka – jest to mniej więcej 1/5 dziennego zapotrzebowania na ten składnik odżywczy. Kwiat cukinii to produkt letni który urzeka wyglądem – swoim pięknym kolorem i kształtem – Tak jak liście – kwiaty są genialnym produktem do nadziewania. Przekąska jest estetyczna, jak również i smaczna, warto jest więc ją wypróbować – szczególnie teraz, gdy mamy łatwy dostęp do świeżutkich kwiatów cukinii. Ich subtelność sprawia, że jest to produkt podatny na uszkodzenia – dlatego kwiaty podczas nadziewania muszą być traktowane z niezwykłą delikatnością. Kwiaty cukinii spożywane są w małych ilościach, więc dostarczane z nich wartości odżywcze są bardzo niewielkie. ; jego smak jest podkreślony cytrusowym aromatem który orzeźwia i współgra z nutą pistacjową. Opcjonalnie kawałki lekko podsmażonej cukinii + Kwiaty cukinii Ciasto:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/09/14/kwiaty-cukinii-nadziewane-serem-ricotta-i-pistacjami/