Krem z Kalafiora z Kminem i Curry

Joanna
Zupy
14.01.2018 17:07
Krem z Kalafiora z Kminem i Curry

Jeżeli chcesz – do zupy możesz dodać kurczaka, jednak bez tego dodatku, zupa zawiera białka które dostarcza ser mozzarella. 4 miarki cup wywaru z kurczaka lub warzywnego 1/2 główki kalafiora 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kolendry 100 g sera mozzarella 3 łyżki masła 2/4 miarki cup mleka Pietruszka Sól - Podgrzewamy wcześniej przygotowany wywar. Tak dla porównania, soki warzywne są pozbawione błonnika, i to powoduje, że po jego wypiciu po krótkim czasie czujemy ponowne uczucie głodu – z zupami jest zecydowanie inaczej błonnik niweluję głód na dłużej. Spożywając zupę na obiad czuje się syta, aż do samej kolacji; Mogę śmiało stwierdzić, że zupy są świetnym pożywieniem przy odchudzaniu – oczywiście w małych lub średnich porcjach . Gdy rosół się zagotuje dodajemy pokrojony kalafior i przyprawy – curry, kmin rzymski, kolendrę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2015/02/14/krem-z-kalafiora-z-kminem-i-curry/