Lekko solimy i opruszamy białym pieprzem; Przyprawione paluszki obtaczamy w mące, następnie w jajku i w kokosie; Lekko i szybko podsmażamy na patelnie tylko po to aby się zarumieniły; następnie pieczemy w piecu nagrzanym do około 190 stopni C do upieczenie ( niedługo około 10 max 15 min) Tilapia nie zawiera sporej ilości kwasów tłuszczowych omega 3 pomimo to jest doskonałym, wyborem – obfituje w cenne białko , zawiera małe ilości nasyconych kwasów tłuszczowych, jest dobrym źródłem witaminy D i witaminy B12. Lekka przekąska z rybą w roli głównej – jest smaczna i szybka w przyrządzeniu. Ich smak komponuje się wybornie z delikatny sosem z mleka kokosowego z nutą kurkumy i aromatycznego curry. Ryba ma niską wartość energetyczną, 1 filet ( 87 gram) to około 112 kalorii – jest więc to produkty odpowiedni dla osób dbających o linie. Paluszki rybne w kokosie mogą być serwowane jako przekąska, ale również jako obiad. Sos z Mleka Kokosowego z dodatkiem Kurkumy i Curry Mleko kokosowe Curry Kurkuma Sól Odrobina cukru