Angielskie pikle kanapkowe

Bernadeta
Przetwory
13.08.2017 18:14
Angielskie pikle kanapkowe

Polecam. Angielskie pikle kanapkowe 2 kg ogórków gruntowych 2 cebule marchew marynata: 4 szklanki wody 1 szklanka octu jabłkowego 6% 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki musztardy miodowej 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 i ½ łyżeczki soli 1 i ½ szklanki cukru na słoik: Dlatego zachęcam do przygotowania angielskich pikle, czyli ogórków w marynacie z musztardy, curry i kurkumy. Są szybkie i proste do zrobienia, w dodatku już po 2 dniach można się nimi delektować. ½ łyżeczki gorczycy 4 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pierzu Zagotować wodę z cukrem, octem, przyprawami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2016/08/angielskie-pikle-kanapkowe.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta