Zupa krem z grzybów wg Julii Child

Bernadeta
Zupy
12.09.2017 10:43
Zupa krem z grzybów wg Julii Child

Wlać chochlę bulionu, rozprowadzić go dokładnie w mące z cebulą a następnie wszystko razem dodać do bulionu, dokładnie wymieszać. Wracamy do gotowania z Julią, dzisiaj zupa grzybowa, bo nastał już sezon na świeże grzyby prosto z lasu. Proponuję wiec jej łatwą, szybką w przygotowaniu zupę krem z grzybów, która zaspokoi smak amatorów tego leśnego daru. Grzyby umyć, sprawdzić czy nie są robaczywe, pokroić na kawałki razem z nóżkami. Do garnka wlać bulion, dodać liść laurowy, gałązki pietruszki i tymianek, doprowadzić go do wrzenia. Gdy zupa będzie gotowa usunąć z niej liść laurowy i gałązki natki. Zupa krem z grzybów wg Julii Child Cebulę obrać drobno posiekać. Podczas gdy bulion się gotuje, stopić masło w dużym rondlu na małym ogniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2014/08/zupa-krem-z-grzybow-julii-child.html