Wlać chochlę bulionu, rozprowadzić go dokładnie w mące z cebulą a następnie wszystko razem dodać do bulionu, dokładnie wymieszać. Wracamy do gotowania z Julią, dzisiaj zupa grzybowa, bo nastał już sezon na świeże grzyby prosto z lasu. Proponuję wiec jej łatwą, szybką w przygotowaniu zupę krem z grzybów, która zaspokoi smak amatorów tego leśnego daru. Grzyby umyć, sprawdzić czy nie są robaczywe, pokroić na kawałki razem z nóżkami. Do garnka wlać bulion, dodać liść laurowy, gałązki pietruszki i tymianek, doprowadzić go do wrzenia. Gdy zupa będzie gotowa usunąć z niej liść laurowy i gałązki natki. Zupa krem z grzybów wg Julii Child Cebulę obrać drobno posiekać. Podczas gdy bulion się gotuje, stopić masło w dużym rondlu na małym ogniu.