Małe kruche szarlotki

Magdalena
Ciasta
08.08.2017 14:05
Małe kruche szarlotki

Warto tam zajrzeć i poznać bogactwo wspaniałych polskich produktów Składniki: (w zależności od użytych foremek na 5 do 7 sztuk) - 300 g mąki pszennej - 3 żółtka - 140 g margaryny lub masła - 3 łyżki cukru pudru - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - jabłko z cynamonem niskosłodzone – do nabycia w Delikatesy Polskie - cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 3 żółtka, posiekaną margarynę, cukier puder i proszek do pieczenia. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, napełniamy jabłkiem z cynamonem (brzegi zostawiamy wolne, u mnie po 3 łyżeczki z górką jabłka z cynamonem). Musicie spróbować 🙂 Pyszne jabłko z cynamonem (niskosłodzone), którym możecie nadziać swoje małe kruche szarlotki możecie nabyć w Delikatesach polskich. Na wierzch rwiemy w palcach kawałki ciasta tworząc z nich a la “łatki. Następnie każdą wylepiamy ciastem, ja zgniatam kawałek ciasta w rękach tworząc a la placuszek, wkładam do foremki i ugniatam palcami, aby wypełnić całą foremkę i jej brzegi. Kawałek ciasta zostawiamy w misce, aby późnej zrobić z niego “łatki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/male-kruche-szarlotki/