idealny na jesienne dni :) 500 g obranej dyni hokkaido 5-6 suszonych pomidorów 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 papryczka chili 100 g szpinaku świeżego 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1/4 szklanki śmietanki łyżka przyprawy maggi 1 łyżka słodkiej papryki sól, pieprz, curry 400 gram makaronu (ja dodałam makaron Czaniecki,który szczerze polecam ) Dynię kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do cebuli czosnku papryczki i pomidorów, podlewamy około 2/3 szklanki wody, przykrywamy i dusimy około 10 minut, doprawiając solą, pieprzem i curry. Składniki:Cebulkę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na drobnych oczkach. Ten dyniowy smaczek był robiony pod makaron, ale ja bym go widziała również z kaszą bądź ryżem ;) Po tym czasie dolewamy śmietankę, mieszamy i przyprawiamy łyżką maggi i oraz łyżką papryki słodkiej w proszku. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów.