Jogurt z porzeczkami, płatkami owsianymi i ziarnami

Jolanta
Śniadania
07.08.2017 7:37
Jogurt z porzeczkami, płatkami owsianymi i ziarnami

Składniki na 2 porcje jogurtu z porzeczkami i płatkami: 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżki mixu ziaren (sezam, siemię lniane, słoneczniki, dynia) 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżki czarnych porzeczek 2 łyżki czerwonych porzeczek 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) Nakładamy kolejną warstwę płatków z ziarnami, na środku robimy kleksy z białego jogurtu i zmiksowanego jogurtu z owocami, obsypujemy resztą porzeczek. Jogurt naturalny miksujemy z cukrem, 4 łyżki wyjmujemy i wylewamy od razu na płatki, a do reszty dodajemy porzeczki, miksujemy i przelewamy na jogurt. W lodówce stał jogurt naturalny, były też czerwone i czarne porzeczki przywiezione z działki, które do mojego lekkiego deseru o smaku porzeczkowym nadawały się idealnie! W dzisiejszym upalny, lipcowy dzień postanowiłam na śniadanie przygotować sobie deser z owocami i płatkami owsianymi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/jogurt-porzeczkami-platkami/