Bitki wieprzowe z karkówki

Jolanta
Obiad
10.10.2017 6:28
Bitki wieprzowe z karkówki

Polecam też przepis na szynkę duszoną, czy też żeberka Co prawda najlepsze bitki wychodzą z rostbefu lub udźca wołowego, ale z karkówki też są bardzo smaczne. 1 kg karkówki wieprzowej, 1 kg karkówki wieprzowej, do smaku sól karpacka i czarny pieprz, 3 łyżki mąki, majeranek, 2 ziarna ziela angielskiego i kilka ziaren pieprzu, 2 liście laurowe 1 duża cebula 2 łyżki oleju, Mięso z karkówki wieprzowej, kroimy w plastry grubości ok. 1,5 cm, lekko rozbijamy każdy kawałek mięsa z obu stron. Podajemy bitki wieprzowe z karkówki z ziemniakami i obowiązkowo z surówką z kapusty. Inne pomysły na obiadowe dania z mięsa: tradycyjne bitki z wołowiny a z wieprzowiny np. znajdziecie tutaj. Tym razem podaję Wam przepis na bitki wieprzowe z karkówki w pysznym, naturalnym pieczeniowym sosie, który powstaje podczas duszenia karkówki. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z jednej strony, przewracamy mięso na drugą stronę, dokładamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy wszystko jeszcze chwilę razem. Udało mi się kupić piękny kawałek karkówki bez kości, idealnie nadawał się na bitki wieprzowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/obiad/przepis-na-bitki-wieprzowe-z-karkowki/