Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki brzoskwinie - 1300 g (waga przed obraniem) arbuz - 700 g (waga z pestkami i skórką) 100 ml mleka kokosowego (z kartonu) sorbet kokosowy do podania 50 g ksylitolu 30 ml wody 100 ml mleka kokosowego (z kartonu) sok z 1/2 cytryny Dodatkowo do podania mięta mrożone owoce kawałki brzoskwini Przygotowanie Najpierw przygotuj sorbet kokosowy - wszystkie składniki doprowadź do wrzenia (mieszaj żeby się nie przypaliło), a następnie zdejmij z ognia i ostudź. – jest mniej tłuste i kaloryczne niż to w puszce (jakie mleko kokosowe kupić? klik) Chłodnik owocowy - zdrowy deser na lato 2017-08-03 15:40:16 Do przygotowania tego chłodnika użyjcie mleka kokosowego z kartonu Zamróź na kilka godzin (co godzinę mieszaj masę żeby była gładka, bez kryształków lodu).