Porcje 1 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki PIERŚ Z KURCZAKA W SEZAMIE - Mielona słodka papryka - 1 łyżeczka - Pieprz czarny mielony - szczypta - Sól - szczypta - Olej rzepakowy - 0,5 łyżki - Sezam - 1 łyżka - Filet z piersi kurczaka (bez skóry) - 150 g OSTRE OGÓRKI - Cebula czerwona - 1/4 sztuki - Ogórek długi - 1 szt - Mielona papryka chili - duża szczypta - Syrop klonowy - 1 łyżka - Sól - szczypta - Ocet jabłkowy z dojrzałych jabłek - 1 łyżeczka Dodatkowo 70 g komosy ryżowej i garść roszponki Pierś kurczaka Pierś pokrój na male kawałki, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką w proszku a następnie obtocz w sezamie. Rozgrzej olej na patelni i usmaż kurczaka na złoty kolor, tj około 2 minuty z każdej strony Ogórki Ogórki pokrój w grube plastry. Wychodząc naprzeciw waszym oczekiwaniom przygotowałam bardzo łatwy przepis na przepysznego kurczaka i ogórki w nowym wydaniu. Następnie zalej dwukrotnie większą ilością wody (2 szklanki wody na 1 szklankę komosy) i ugotuj do miękkości. Rzadko wrzucam dla Was propozycje pełnych zestawów obiadowych, a wiem że często przeglądacie bloga w poszukiwaniu właśnie takich pomysłów. Taki obiad spokojnie możecie przygotować w podwójnej porcji na dwa dni.