REWELACJA! ****************************************************************************** Składniki (w zależności od grubości kawałków, mi wyszło 15 sztuk) 325 g daktyli suszonych (2,5 szklanki) 200 g orzechów włoskich bez łupinek (2 szklanki) 100 g niskotłuszczowego kakao bez cukru (1 szklanka) szczypta soli 20 g nasion chia (2 łyżki) 1. Kiedy wszystko już zmiksujemy na gładką masę, dodajemyWarto wiedzieć, że chia jako jedne z nielicznych produktów spożywczych charakteryzują się(jeśli chcecie wiedzieć, dlaczego jest to tak istotne, zajrzyjcie do tego wpisu) Warto wiedzieć, że chia jako jedne z nielicznych produktów spożywczych charakteryzują się przewagą omega-3 nad omega-6 (jeśli chcecie wiedzieć, dlaczego jest to tak istotne, Wyjmij wszystko z blendera i dosyp nasiona chia – wyrób rękoma, żeby nic się nie kruszyło. nasionka chia, które nie tylko fajnie chrupią pod zębami, ale także wzbogacają deser w porcję dobroczynnych kwasów omega-3 . 3. Rozwałkuj wszystko na kształt prostokąta, następnie wycinaj/formuj dowolne kształty – mogą to być np. kulki albo płaskie kwadraty. Nie przejmuj się wypływającym tłuszczem – to naturalny, dobry tłuszcz z orzechów.