Niebiańsko delikatny sernik z białą czekoladą i malinami

Wiktoria Eulalia
Fit
01.08.2017 22:26
Niebiańsko delikatny sernik z białą czekoladą i malinami

W jednej misce łączymy wszystkie składniki na spód : rozkruszone płatki żytnie, daktyle z masłem orzechowym, kakao oraz rozpuszczony olej kokosowy. KROK II : Daktyle (wcześniej namoczone w wodzie), miksujemy na gładki mus wraz z dodatkiem masła orzechowego i odrobiny wody. A serniki każdy lubi i są idealne na różne okazje - urodziny, imprezy, spotkania w gronie bliskich przyjaciół, znajomych czy rodziny. Sernik przygotowywany w dniach około-osiemnastkowych, aby uczcić pełnoletność ze smakiem ulubionego ciasta na podniebieniu. Stopniowo łączymy z pianą z białka oraz rozpuszczoną czekoladą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. KROK VI : Białą czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w mleku. Wyjmij z kuchennych szafek : tortownicę o średnicy ok. 23 cm, papier do pieczenia, mikser oraz malakser. Poza tym ciasta, ciasteczka i wszelkie babeczki są niesamowicie fotogeniczne, łatwo jest z nich wyciągnąć to, co najlepsze. 🌸 Gdy już zdobędziesz wszystkie potrzebne składniki, czas na kolejny krok - przygotowanie ciasta. Płatki pełnoziarniste żytnie (KONIECZNIE TAKIE) umieszczamy w malakserze i rozkruszamy na pył. KROK VII: W oddzielnej misce miksujemy ze sobą : ser twarogowy, jogurt naturalny oraz serek waniliowy. KROK VIII : Wyjmujemy spód z lodówki, nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut. W razie gdyby spód był za suchy należy dodać odrobinę ciepłej wody lub mleka. Na podpieczonym spodzie wykładamy garść malin, a następnie przekładamy serową masę. Pieczemy przez ok. 50 minut w kąpieli wodnej. Świeże maliny idealnie dopełniły całość, przełamując słodycz i nadając sernikowi owocowej kwaskowatości w różowym kolorze. Co tu dużo skrywać - słodycze lubię i nie chcę z nich rezygnować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.fr/2017/07/niebiansko-delikatny-sernik-z-biaa.html