Spaghetti ze świeżymi pomidorami i kiełbasą / 2 porcje Składniki: makaron spaghetti na dwie porcje 2 pomidory lima 1 ząbek czosnku 1/4 pęczka natki z pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano gruby plaster kiełbasy żywieckiej lub krakowskiej sól do smaku 2 łyżeczki oliwa z oliwek Przygotowanie: Od dawna lubię łączyć pomidory z natką pietruszki, tak jak robiła to zawsze moja babcia Małgosia, wypróbujcie i zrozumiecie, dlaczego tak cenię to połączenie! Natkę z pietruszki razem z obranym czosnkiem siekamy. Według mnie są najlepsze nie tylko na surowo, ale i do wszelkich sosów, także tych, które przygotowujemy w słoikach na zimę. Pomidory, kiełbasę, czosnek i natkę z pietruszki przekładamy do miski. Wystarczy kupić pomidory, najbardziej polecam do tego dania pomidory lima, które mają cienką skórkę, zwarty miąższ. Z kiełbasy usuwamy skórę i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.