Składniki na 3-4 osoby: - 5-6 ziemniaków - 1/2 drzewka brokułowego - 1/2 drzewka kalafiora - duża garść fasolki szparagowej żółtej lub zielonej - kulka mozzarelli - oliwa z oliwek - trochę posiekanego koperku - masło do wysmarowania foremki - 2-3 łyżki bułki tartej 2. Najpierw podgotowujemy fasolkę przez około 10 minut a następnie dodajemy do niej dorzucamy umyte różyczki kalafiora i brokuła i gotujemy jeszcze 5 minut, a następnie odcedzamy. 3. Foremkę natłuszczamy masłem i wykładamy dno plasterkami ziemniaków na nie wykładamy (posypujemy) połową, pokrojoną w kawałeczki fasolkę szparagową. Dawno nie robiłam zapiekanek bo jakoś lepiej było mi przygotowywać dania z patelni np. takie jak risotto <--klik czy spaghetti <--klik :) Wystające różyczki kalafiora i brokuła obsypujemy bułką tartą (możecie również całość posypać bułką, ja wolałam posypać tylko różyczki) Jak widać zapiekanka ta nie jest zbyt fotogeniczna ;) ale smakowała nam bardzo, a podałam ją w towarzystwie mizerii :)