Bataty zapiekane z cebulką i jajkiem

Katarzyna
Śniadania
01.08.2017 13:43
Bataty zapiekane z cebulką i jajkiem

Nie lubię nudnych śniadań, dlatego lubię czasem poeksperymentować z tym co mam w lodówce. Zdrowo, kolorowe i przede wszystkim smacznie 🙂 Przepis robi się w kilka chwil, a efekty na prawdę świetne! Po upływie 10 minut wyciągamy naczynie, w batatach tworzymy wgłębienia i wbijamy w nie jajka. jajka szczypior sól pieprz oliwa Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 230°C, a płytkie naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oliwy. Stąd też dzisiejszy przepis na zapiekane bataty z cebulką i jajkiem. Jako, że najpierw jemy oczami, lubię żeby moje śniadania były kolorowe i cieszyły też wizualnie. Czas całkowity 20 minutes Składniki: 1 mały batat 1 cebula 3-4

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/bataty-zapiekane-cebulka-jajkiem/