Sernik na zimno z borówkami i galaretką

Katarzyna
Desery
17.07.2019 14:53
Sernik na zimno z borówkami i galaretką

😉 Składniki: Spód 200 g herbatników 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 4 łyżki soku z cytryny Dodatki 200 g borówek 1 op. galaretki (w moim przypadku jagodowo-jeżynowa) Gotową masę przelewamy na spód z herbatników przez drobne sitko, by pozbyć się grudek i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Sernik na zimno robi się dość szybko i jest świetną opcją na coś słodkiego bez konieczności stania w gorącej kuchni. Dlatego też dziś mam dla Was przepis na sernik na zimno z borówkami i galaretką. Borówki zalewamy galaretką i całość wstawiamy do lodówki na przynajmniej kilka godzin (lub na noc) by galaretka stężała. Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze znajdę miejsce na kawałek serniczka, nie tylko w święta 😉 Wyjmujemy nasz sernik z lodówki i układamy na nim owoce. Do miski wrzucamy twaróg sernikowy z mascarpone President, ekstrakt waniliowy, sok z cytryny oraz cukier. Żelatynę rozpuszczamy w oddzielnej miseczce z 1 szklanką gorącej, przegotowanej wody. Idealny deser na lato, który z pewnością posmakuje każdemu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/sernik-na-zimno-z-borowkami-i-galaretka/