Składniki: 150 g komosy ryżowej 1 duży brokuł 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 100 g żółtego sera sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich opcjonalnie 100 g sera feta, 1 filet z kurczaka Komosę ryżową gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy przez 8 minut, a następnie przelewamy na sitku zimną wodą. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy chwilę razem. Poniżej przepis na wersję podstawową, ale zapiekanka świetnie smakuje również w towarzystwie sera feta i kurczaka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.marta-gotuje.pl/zapiekanka-z-komosa-ryzowa-i-brokulami/