Polecam!!! - 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki ciemnego kakao - 1 i 3/4 szklanki cukru - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 szklanka maślanki (temp. pokojowa) - 2 jajka (wielkość L, temp. pokojowa) - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 1/2 szklanki oleju - 1 szklanka gorącej, świeżo zaparzonej kawy. Składniki na krem: - 500 g twarogu śmietankowego - 1 szklanka cukru pudru - 2 łyżki kakao - 3 łyżki pełnotłustego mleka w proszku - 250 ml śmietanki kremówki 36 % - 2 fixy do śmietany Twarożek utrzeć z cukrem pudrem, kakao i mlekiem w proszku. Słynny Kinder Cake, który niedawno zawładnął całym internetem znalazł w końcu okazję by zagościć w mojej kuchni : ) Intensywnie czekoladowe, wilgotne ciasto w towarzystwie mleczno kakaowego kremu, a całość przyozdobiona uwielbianymi przez wielu słodyczami Kinder. Ozdoby: - 2 opakowania Kinder Czekolady - 1 Kinder Niespodzianka - 1 opakowanie Kinder Buno - 1 opakowanie Schokobons Smacznego! Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (góra-dół) przez ok. 70-90 minut, patyczek wbity w środek powinien wyjść nieoblepiony ciastem. Polewa: - 80 ml śmietanki kremówki 36 % - 50 g czekolady gorzkiej - 50 g czekolady mlecznej Śmietankę mocno podgrzać (ale nie zagotowywać). Jeśli w polewie pozostaną nierozpuszczone kawałki czekolady całość można ponownie delikatnie podgrzać. Zalać gorącą śmietanką, odstawić na minutę, a następnie wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Mąkę wymieszać z kakao, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Małą łyżeczką nakładać małe porcje i wylać na brzegi ciasta, polewa powinna powoli spłynąć i zastygać.