Przygotowanie 15 minutes Gotowanie 30 minutes Czas całkowity 45 minutes Składniki: ok. 200g różyczek brokuła 2 małe czerwone cebulki 2 ząbki czosnku ok. 70g sera feta ok. 70g drobno tartego sera żółtego kilka pomidorkow koktajlowych 6 dużych jajek 3 łyżki śmietany 3 łyżki mleka 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu sól pieprz olej i masło Sposób wykonania: Różyczki brokuła kroimy na mniejsze kawałki, cebulkę w piórka, a czosnek drobno siekamy. Na niewielkiej ilości oleju oraz masła smażymy brokuły i cebulkę do momentu uzyskania jasnozielonego koloru brokuła, ok. 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Na wierzchu układamy pokrojone na pół pomidorki. Frittatę wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy ją, posypujemy tartym serem i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut. Dorzucamy czosnek oraz przyprawy i wszystko razem mieszamy, smażymy jeszcze chwilę i przekładamy do formy. Dziś mam dla Was przepis na frittatę z brokułami i serem.