Papryczki Padrón w azjatyckim sosie

Pati
Przekąski
22.07.2017 16:00
Papryczki Padrón w azjatyckim sosie

Ja poszłam w trochę inne smaki i nadałam temu klasycznemu hiszpańskiemu tapas lekko azjatyckiej nuty 😀 Papryczki Padrón w azjatyckim sosie Składniki: - papryczki padrón (u mnie około 200 g) - 2 łyżki oliwy z oliwek - sezam - sól Sos: - 2 łyżki oleju sezamowego lub oliwy (u mnie oliwa z chili) - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka sosu chili (u mnie sos sriracha) - 1 łyżeczka soku z cytryny Oczywiście nie była bym sobą gdybym ich nie kupiła i ich nie spróbowała 😀 Papryczki Padrón (lub Padron) pochodzą z pięknego hiszpańskiego miasta o tej samej nazwie. Ważne jest żeby każda z papryczek dotykała dna patelni, jeśli macie ich dużo, smażcie je w dwóch partiach. Papryczki smażymy obracając je co jakiś czas aby równomiernie się wysmażyły z każdej strony. Ostatnio w jednej z popularnych sieci sklepów, pojawiły się papryczki o tajemniczej nazwie PADRÓN. Gotowe papryczki przerzucamy do miski z sosem, dokładnie wszystko mieszamy i przekładamy na talerz. Na patelce rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy nasze papryczki. Nam niestety nie udało się na nie trafić 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/przystawkiiprzekaski/papryczki-padron-w-azjatyckim-sosie/